TRForum.Net - Türkiye'nin En Genç Forumu

TRForum.Net - Türkiye'nin En Genç Forumu (https://www.trforum.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.trforum.net/yoresel_yemekler/)
-   -   Mardin usulü içli köfte nasıl yapılır yöresel lezzet! (https://www.trforum.net/yoresel_yemekler/589-mardin_usulu_icli_kofte_nasil_yapilir_yoresel_lezzet.html)

Sanem 13/02/2019 10:19

Mardin usulü içli köfte nasıl yapılır yöresel lezzet!
 
Yöresel lezzet sevenler için 'Mardin usulü içli köfte' nasıl yapılır? Tarifini hazırladık! Sizde bu yöresel lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz!

Köftenin her hali ağız sulandırıyor. Köfte severler için tariflerimiz arasından sizler için en yöresel olanından ''Mardin usulü içli köfte'' tarifini seçtik. Yapımı olduça kolay olan mardin usulu içli köfte nasıl yapılır?Tarifini arayanlar için malzemelerini ve püf noktalarını bir araya getirdik! Sizde evde sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza mardin usulu içli köfteyi sunabilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler; su bardağı bulgur, 1 su bardağı bulgur, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kişniş, 500 ml. sıcak su, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 400 gram orta yağlı dana kıyması, 1 çay kaşığı tuz, 2 adet soğan, 1/2 demet doğranmış maydanoz, 200 gram yağlı kıyma, 1 yemek kaşığı toz kişniş, 1 avuç doğranmış maydanoz yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Geniş bir karıştırma kasesine iki çeşit bulgurun tamamını, tuz ve toz kişnişi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyip tekrar karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp bulgurlar şişene kadar bu şekilde bekletin. Geniş bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın ve kıymayı ekleyip, tuzunu koyup kavurmaya başlayın.
Kıymalar biraz kavrulduktan sonra soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
1/2 demet doğranmış maydanozu da ekleyip, karıştırıp ocaktan alın.

Streç film sarıp şişmeye bıraktığımız bulgurların üzerine yağlı kıymayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Tezgaha uzun bir streç film serin. Yoğurduğunuz bulgurdan limondan biraz küçük toplar yuvarlayın.

2 bulgur topunu yan yana tezgaha serdiğiniz streç filmin üzerine yayın. Bir tanesinin ortasına 2 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun. Kıymalı harç koymadığınız bulgurlu hamuru harcı koyduğunuzun üzerine streç film yardımıyla kapatın ve streçi üzerinden çekin. Bir su bardağı ağzı ile hamuru kesin.
Kestikten sonra iyice kapandığından emin olun ve uca doğru inceltin.
Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Üzerine toz kişniş ve doğranmış maydanozu görseline ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.


alıntı


Forum Saati: 10:32. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331