Fırında Tavuk İncik ve Arpa Şehriye Pilavı
Davet sofralarınız için ekonomik, pratik ve enfes bir ana yemek önerimiz var. Fırında Soslu Tavuk İncik ve Arpa Şehriye Pilavı tarifimizi mutlaka deneyin!
Fırında Tavuk İncik ve Arpa Şehriye Pilavı Malzemeler: 8 adet tavuk baget Marine Etmek için; 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı bal 2 diş sarımsak 3 dal biberiye 5 dal taze kekik Pişirme torbası Arpa Şehriye Pilavı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı arpa şehriye 3 su bardağı tavuk suyu Tuz 1 dal taze biberiye Yapılışı: Tavukları ve marine malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Üzerini streçleyip 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fırın poşetine koyduğunuz tavukları 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Arpa şehriyeyi yağda renk değiştirene kadar kavurun. Sıcak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerini maydonoz ile süsleyip servis edin. Afiyet Olsun |
Forum Saati: 16:31. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.