Haşhaşlı Portakallı Sütlaç
Portakalın hafif mayhoşluğu, haşhaşın hafif çıtırlığı... Bu sütlaç anlatılmaz yaşanır!
Haşhaşlı Portakallı Sütlaç Malzemeler: Portakal Peltesi için: 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı toz şeker Sütlaç Malzemeleri: Yarım su bardağı yıkanmış pirinç Pirinci haşlamak için 1 su bardağı su 2,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta Yarım su bardağı toz şeker 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı vanilin 1 yemek kaşığı haşhaş Yapılışı: Bir tencerede pirinci ve suyu ekleyin ve 15 dakika haşlayın. Sos tenceresinde portakal suyunu, nişastayı ve şekeri karıştırarak kıvam alana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Orta boy bir tencereye suyunu süzdüğünüz pirinci ve sütü ekleyin. 5 dakika kısık ateşte karıştırın. Nişastayı, şekeri, vanilini ve haşhaşı ekleyerek kaynayıp kıvamlanana kadar karıştırarak pişirin. Kaselere bölüştürdüğünüz sütlaçları iyice soğutun. Servis etmeden önce üzerine portakal peltesini ekleyin ve üzerine haşhaş serpin. |
Forum Saati: 20:27. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.