TRForum.Net - Türkiye'nin En Genç Forumu

TRForum.Net - Türkiye'nin En Genç Forumu (https://www.trforum.net/)
-   Tatlılar ve Pastalar (https://www.trforum.net/tatlilar_ve_pastalar/)
-   -   Profiterol Tarifi (https://www.trforum.net/tatlilar_ve_pastalar/246-profiterol_tarifi.html)

Sanem 08/02/2019 11:47

Profiterol Tarifi
 
İçi bol kremalı enfes hamuru ve bol çikolatalı sosu ile pastanelerden daha lezzetli bir profiterol yapmak ister misiniz? Tam kıvamında profiterol tarifimize bayılacaksınız!



https://imgrosetta.mynet.com.tr/file...9-728xauto.jpg




Malzemeler:

Hamuru için;
125ml süt
125ml su
200gr un
100gr tereyağı
4 adet yumurta
1 tutam tuz
Çikolata Sosu İçin;
4 yemek kaşığı kakao
3,5 yemek kaşığı nişasta
¾ su bardağı şeker
5 su bardağı süt
100 gr bitter çikolata
Pastacı Kreması İçin;
500ml süt
5 yumurta sarısı
100 gr toz şeker
50 gr tereyağı
70 gram un
30 gram nişasta
1 paket vanilin
Yapılışı:

Choux hamurunu hazırlamak için;
Bir tencereye suyu, tereyağını ve sütü ekleyin.
Tereyağı eridikten sonra unu da ekleyerek karıştırarak koyu bir hamur olana kadar spatula ile karıştırın.
Hamuru 10-15 dakika soğuttuktan sonra yumurtaları teker teker hamura ekleyerek çırpın.
Yapışkan ve koyuca bir kıvama geldikten sonra sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde bezeler sıkın.
Not: Sıkma torbanız yoksa 2 kaşık ile hamurdan parçalar alıp tepsiye dizebilirsiniz.
Parmağınızı hafif ıslatarak tepelerindeki uzayan kısımları hamura doğru bastırın.
190 derece fırında 15-20 dakika iyice kızarıp kıtırlaşana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika soğumasını bekleyin.

Kremasını hazırlamak için;
Vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca vanilini ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
Üzerine streç film bastırarak soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra mikser ile 3-4 dakika pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
Daha beyaz bir krema elde etmek isterseniz pişirdiğiniz kremayı soğuduktan sonra çırparken 1 su bardağı krema ekleyebilirsiniz.
Kremayı varsa bir sıkma torbasına alın. (Sıkma torbasının ucuna ince ve yuvarlak uçlu bir duy takabilirsiniz)
Profiterol toplarını duy ucuyla delerek kremayı doldurabilirsiniz. Ya da ortadan ikiye keserek kremayı kaşıkla ekleyebilirsiniz.
Çikolatalı sosu hazırlamak için;
Tereyağı ve çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ve çikolatayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak soğutun.
Servis etmeden önce profiterolün üzerine bolca dökün.
Profiterolü servis ederken üzerine sütlü çikolata parçaları ve antep fıstığı da eklemenizi tavsiye ederiz, harika oluyor.
Afiyet Olsun!




alıntı


Forum Saati: 22:57. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331