Pastırmalı Kadayıf Böreği
Kadayıftan çıtır çıtır, bol peynirli ve pastırmalı bir börek hazırladık, efsane tadına doyamadık! Bu eşsiz tarif davet sofralarınızın vazgeçilmezlerinden olacak.
Pastırmalı Kadayıf Böreği Malzemeler: 300gr yaş kadayıf 50 gr tereyağı 300 gr dil peyniri 100 gr çemensiz pastırma Üzeri için; 2 su bardağı süt 1 yumurta 50 gr tereyağı (eritilmiş, soğumuş) Yapılışı: Kadayıfı ve eritilmiş tereyağını bir kapta güzelce karıştırın. Fırın kabına veya tepsiye kadayıfın yarısını alıp eşit bir şekilde yaydırın ve üzerine ellerinizle hafifçe bastırın. Peyniri ve pastırmayı ekleyin ve kalan kadayıfı üzerine yaydırarak ellerinizle tekrar bastırın. Sütü, yumurtayı ve tereyağını bir kapta karıştırın ve karışımı böreğin üzerine eşit olarak dökün. 180 derecede, üzeri iyice kızarana kadar 20 dakika pişirin. Afiyet Olsun |
Forum Saati: 07:40. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.