Su Böreği Tadında Pratik Börek
Çaylar demlensin! Hazırlaması çok kolay, su böreği tadında enfes bir tarifimiz var...
Su Böreği Tadında Pratik Börek Malzemeler: 4 adet yufka İçi için; 300 gram beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yarım çay kaşığı tatlı toz biber Karabiber Sosu için; 2 adet yumurta 1,5 su bardağı süt Yarım su bardağı su 50 gram tereyağı (eritilmiş, ılınmış) Tuz Üzeri için; 50 gram tereyağı Yapılışı: İç harcını karıştırın. Sos harcını karıştırın. Orta boy yuvarlak ve kare fırın kabını yağlayın. İlk yufkayı tamamen alta serin.1,5 yufkayı 3-4 parçaya bölün, sosa batırarak yufkanın üstüne yaydırım. Peynir harcını ekleyin. Geri kalan yufkayı da aynı şekilde sosa bulayarak fırın kabına yayın. Alta serdiğiniz yufkanın kenarlarını da kapatın ve dilimleyin. Kalan harcı üzerine dökün. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Afiyet Olsun |
Forum Saati: 00:52. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.