Çıtır Kabak Lokmaları
Mücver gibi; ama değil gibi... Tadı çok farklı, çıtır çıtır ve çok lezzetli! Bu lokmalara bayılacaksınız!
Çıtır Kabak Lokmaları Malzemeler: 3 adet kabak (rendelenmiş, suyu sıkılmış) Yarım adet soğan (minik küpler halinde doğranmış) 1 büyük diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 2 adet yumurta Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar Yarım su bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz Karabiber Kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ Yarım su bardağı zeytinyağı Yapılışı: Tereyağında soğanı ve sarımsağı 2-3 dakika çevirin ve ocaktan alın. Kabak rendesini, diğer malzemelerle ve soğan sarımsak ile güzelce karıştırın. Ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak kızdırdığınız sıvıyağ-zeytinyağı karışımına dikkatlice bırakın. Orta ateşte 2 dakika altını 2 dakika üstünü çevirerek kızartın. (Lokmaları çevirirken kaşık ve bıçak kullanabilirsiniz.) Kağıt havlu serili tabağa alın ve 5 dakika dinlendirin. Sos malzemeleri: 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı tahin 1 yemek kaşığı limon suyu 3 adet minik doğranmış salatalık turşusu Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu Tuz Tüm malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın. Afiyet Olsun |
Forum Saati: 23:48. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO
User Alert System provided by
Advanced User Tagging (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.