TRForum.Net - Türkiye'nin En Genç Forumu kameralı mobil sohbet



Go Back   TRForum.Net - Türkiye'nin En Genç Forumu > Kadınca Konular > Yemek Tarifleri
Kayıt ol Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Yemek Tarifleri Yemek, Hamur işi, Tatlılar ve daha fazlasına buradan ulaşabilirsiniz

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 08/02/2019, 12:52   #1
 
Sanem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
~ Sanem Bilgiler ~

¤ Üye No : 4
¤ Bulunduğu Yer : Cehennemin dibinden
Konuları : 226
Mesajları : 301
Beğenileri : 49
Beğendikleri : 48
Ü. Tarihi : 30/01/2019
TRF Puanı : 10
TRF Derecesi : Sanem is on a distinguished road

Standart Haçapuri tarifi hiç bilmediğiniz bir kültürle tanışmaya ne dersiniz?

Haçapuri nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Gürcistan'ın bu enfes lezzetin kahvaltı sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? İşte hazırlanışı!








Bu sabah kahvaltılarınızda bambaşka bir kültüre yer açmaya ne dersiniz? Bizdeki karadeniz pidesine oldukça benzeyen ancak yapılışı farklı olan bu tarife bayılacaksınız. Bir kere yiyenin uzun süre hafızalarından silinmeyeceği bu lezzet Gürcistan'a özgü. Hem görüntüsüyle hem tadıyla hem de kokusuyla unutamayacağınız bu tarif sabah kahvaltılarında yenilik arayanlar için harika bir öneri olabilir. Peki haçapuri nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile haçapuri tarifi!
MALZEMELER:
Hamuru için:
2 su bardağıılık süt,1 yemek kaşığıtoz şeker, 100 gramtereyağı (oda sıcaklığında, küp küp doğranmış), 1 paketkuru maya, 1 tatlı kaşığıtuz, 3,5 su bardağıun
İçi için:
4 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı, 2 yemek kaşığısıvı yağ, 250 gramtuzsuz beyaz peynir, 250 gramrendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay kaşığıkarabiber
Üzeri için:
4 adetyumurta
Kenarları için:
5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Hamuru için:
Ilık süt, kuru maya ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. Ayrı bir kabın içerisine unu aktarın. Unun ortasını açın ve sütlü karışımı içerisine azar azar ilave ederek karıştırın. Tereyağlarını da ilave ederek güzelce yoğurmaya başlayın. Homojen kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın.
İçi için:
Kalın tabanlı bir sos tenceresinin içerisine sıvı yağ ve tereyağını alın. Altını kısık ateşte açın. Erimeye başladığında içerisine tuzsuz beyaz peyniri ilave edin. Peynirler hafif eriyince kaşar peyniri de ilave ederek güzelce karışıtırın. Peynirlerin tamamının erimesini sağlayın. Son olarak karabiberi de ilave ederek ocaktan alın.
Your Adsense Code

Birleştirme aşaması için:
Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları hafif unlu bir tezgahın üzerinde orta kalınlıkta olacak şekilde, hafif oval ve uzun bir şekilde açın. Bu hamurun ortasına hazırladığınız peynirli harcı yayın. Kenarlardaki hamurları içe doğru katlayın. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine alın. Kenarlarına bir fırça yardımıyla tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişecektir ancak 25-30 dakika arası düşünebilirsiniz. Çok da kızarmadan ve çıtırlaşmadan fırından alın ve üzerine yumurta kırın. Birkaç dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra fırından alın ve servis edin.






alıntı

Sanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç  Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Etiketler
bilmediğiniz , bir , dersiniz , haçapuri , hiç , kültürle , tanışmaya , tarifi


Konuyu Okuyan Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üyeler ve 1 misafirler)
 

Yetkileriniz
Konu açma yetkiniz yok.
Cevap yazma yetkiniz yok.
Eklenti yükleme yetkiniz yok.
Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum Yasal Uyarı
Powered by vBulletin™ Version 3.8.4
Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.

TRForum.Net : ~Since 2017
Design : bahattinpirecioglu (D3Ly)

TRF - Forum sitemizi bütün tarayıcılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. :)

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan TRForum.Net TÜRKİYE'de T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. TRForum.Net hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde TRForum.Net yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve ilgili birimlerimiz size dönüş yapacaktır.
Şikayetleriniz için sikayet@trforum.net - Reklam vb.. görüşmeleriniz için admin@trforum.net adresine mail yolu ile dönüş yapmak yeterli olacaktır.




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331